9 Ekim 2021 Cumartesi

İstanbul Haber

İstanbul, dünyanın en popüler turistik yerlerinden biridir, ancak aynı zamanda turistler için en tehlikeli şehirlerden biri haline gelmiştir.

İstanbul'un turizm sektörü patlama yaşarken, önemli güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Bu riskler sadece terör nedeniyle değil, şehrin sokakları ve mahallelerinden de kaynaklanmaktadır.

Makale, İstanbul'da turizm patlama yaşarken, dikkat edilmesi gereken birçok güvenlik tehdidi olduğundan bahsediyor. Yazar, bu tehditlerin sadece terör nedeniyle değil, sokak ve mahallelerin ziyaretçiler için ek tehlikeler oluşturması nedeniyle de önemli olduğunu belirtiyor.

İstanbul denilince ilk akla gelen haber oluyor. İstanbul, dünyanın en popüler seyahat noktalarından biridir. Küresel bir merkez olarak 14 milyonluk bir nüfusa sahip olup, onu büyük kültürel çeşitlilik ve tarihe sahip Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri yapmaktadır.

Bugün 11 Mart 2019'da İstanbul, Richter ölçeğine göre 7,3 büyüklüğünde güçlü bir depremle sarsıldı ve İstanbul ve çevre bölgelerde büyük hasarlara neden oldu. CNN Türkiye'nin son raporuna göre bu doğal afet en az 290 kişinin ölümüne ve 1.500'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

İstanbul, Türkiye'nin başkenti ve en kalabalık şehridir ve dünyanın önde gelen ticaret, kültür ve finans merkezlerinden biridir.

İstanbul birçok şeyle tanınır: Bizans ve Osmanlı mimarisi, Sultanahmet Camii ve gece hayatı. Aynı zamanda manevi yolculuklarını kültürle ilişkilendirmek isteyen insanlar için de popüler bir destinasyondur.

İstanbul son yıllarda Türkiye'den olduğu kadar yurt dışından da daha fazla turist çekmektedir. Uluslararası turizm, yalnızca 2005 yılında 1,2 milyon gecelik varış ile rekor seviyeye ulaştığı 2003 yılından bu yana yükselişte. 2016 yılında İstanbul'a yurt dışından 10 milyon ziyaretçi geldi.

Türkiye'nin başkenti, Erdoğan'ın İstanbul'u “uluslararası bir metropol” haline getireceğini açıklamasının ardından uluslararası yatırımcıların gözdesi haline geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder